Ποιος είναι ο κομψός τρόπος για να επιλέξετε καυσόξυλα για το σπίτι σας

Καθώς η δροσερή αναπνοή αρχίζει να αναπτύσσει μια ψυχρή τσίμπημα, είναι μια ένδειξη ότι η βροχόπτωση πλησιάζει την κρύα εποχή. Ένα τζάκι που τρίζει με ξύλα που καίνε ή μια εστία μαγειρέματος θα είναι σύντομα ένα ευπρόσδεκτο θέαμα για κάθε σπίτι. Δεν είναι καιρός να αρχίσετε να μαζεύετε και να βόσκετε ξύλα; Προετοιμαστείτε τώρα, για να παραμείνετε ζεστά ασφαλείς για τις υπόλοιπες ψυχρές μέρες και νύχτες!

Ελέγξτε τη γνησιότητα των αρχικών προμηθευτών ξύλου προτού επιβεβαιώσετε την παράδοση ξύλου. Παραγγέλνετε χύμα ξυλα για τζακι για εμπόριο μόνο αφού ελέγξετε τη πλασματική και τη θέση του στο κενό στο γραφείο του αρχικού προμηθευτή ξύλου. Πώς να επιλέξετε και να παραγγείλετε το ιδανικό ντελίβερι ξύλου για το σπίτι σας;

1) Οι μικρές και άνετες φωτιές καίνε κομψές αν είναι φτιαγμένες από βαμβάκι, λεύκα, σημύδα ή κόκκινο σφενδάμι. Αυτά τα μαλακά ξύλα καίγονται πιο γρήγορα και είναι διαθέσιμα σε πλήρη ποσότητα, αλλά εξαντλούνται το ταχύτερο. Ίσως χρειαστεί να περάσετε το βράδυ σας βιαστικά στην απολέπιση ξύλου ξανά και ξανά για να αναπληρώσετε το απόθεμα. Μπορεί να εξοικονομήσετε κάποιον πλουτοκράτη, αλλά μακροπρόθεσμα ο κόπος και το ξύλο που θα καταλήξετε να ξοδέψετε μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Δεν είναι καλύτερο να συμπεράνουμε για το στιβαρό ή ωριμασμένο ξύλο όπως

α) Ξύλο κουτιού

β) Κόκκινο ξύλο γκου

γ) Mixedeco-friendly ξύλο ή

δ) Ξύλο σιδήρου;

2) Αν θέλετε οι φωτιές σας να παραμένουν αναμμένες ώρες και ώρες μέσα στη νύχτα αλέθοντας τους τοίχους με το ζεστό κόκκινο χρώμα των ζωντανών κόκκινων καυτών κάρβουνων, επιλέξτε επίσης τα ξύλα σας από σκληρά ξύλα όπως χαρούπι, βελανιδιά, κουτί, κόκκινη γκούζα, μαύρο σφενδάμι, σίδερο λέμβος ή χίκυρι.

3) Το καρυκευμένο ξύλο είναι το αποξηραμένο ξύλο που πιάνει φωτιά απότομα. Πρέπει να είστε πραγματικά σίγουροι ότι το ξύλο που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τη φωτιά σας είναι στεγνό και απαλλαγμένο από υγρασία. Το νερό από το πρόσωπο στο ξύλο θα διαλυθεί σύντομα ή μπορεί να αφαιρεθεί με σκούπισμα, αλλά το νερό που έχει στραγγίσει στο ξύλο θα απελευθερωθεί ως διψασμένη τράπεζα και ιζήματα που σιγοκαίει.

4) Χρησιμοποιήστε καλά καρυκευμένα ξύλα για το τζάκι σας. ακατάλληλα καρυκευμένα ξύλινα μπεκ

αναποτελεσματικά και θα είναι όντως λιγότερα. Το Mixedeco-φιλικό ξύλο καίγεται καλά και δεν μολύνει την ατμόσφαιρα. Είναι μια απαίσια επιλογή για το τζάκι του σπιτιού σας. Κάντε το λίγο σας για το έδαφος και πάρτε το τσαλάκωμα σας από έναν χονδρέμπορο που διαθέτει χύμα ξύλο για εμπόριο!

5) Ελέγξτε για ξύλο με ρωγμές στα άκρα. Αυτό το ξύλο είναι λιγότερο βαρύ και έχει βαθύ καφέ, σχιστόλιθο ή μη ηρωικό χρώμα. Το ανοιχτό καφέ, πρασινωπό ή κρεμ πολύχρωμο ξύλο πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να είναι βρεγμένο.

6) Αφήστε τα κούτσουρα που κάνουν ένα βαθύ χτύπημα όταν χτυπηθούν μεταξύ τους. Το χτύπημα των κορμών μεταξύ τους πρέπει να αντηχεί με ένα κοίλο χτύπημα.

7) Μπορείτε επίσης να καρυκεύσετε το ξύλο σας όταν η βροχόπτωση είναι ζεστή και ηλιόλουστη. Απλώς αφήστε τα κούτσουρα και τα κομμάτια ξύλου έξω, όπου οι ζεστοί και ξηροί άξονες του ήλιου θα δηλώνουν ότι το ξύλο θα στεγνώσει.

8) Τα κομμάτια ξύλου που χωρίζονται καίγονται απότομα και παίρνουν φωτιά γρήγορα. Ένα μεγαλύτερο κούτσουρο μπορεί να διαχωριστεί σε σκάψιμο ή μισό και επίσης να χρησιμοποιηθεί. Οι ξυλόφουρνοι και οι εξωτερικές εσοχές πυρκαγιάς χρειάζονται μεγάλα κούτσουρα, ενώ τα τζάκια δίνουν μεγάλη ζεστασιά με ξύλα μικρού μεγέθους.