B2B-websiteontwerp – hoe u het effectief kunt maken

Als we websites ontwerpen, maken we deze graag opvallend. Nu we niet uitgaan van een complexe scheiding, kunnen we zeggen dat er typisch één type website is dat producten of diensten niet rechtstreeks aan de bezoekers/klanten verkoopt en dat wordt een “business to business” (b2b) website genoemd. Hier maken we ons zorgen over het ontwerp van de b2b-website. Terwijl u met een eenvoudige zakelijke website indruk probeert te maken op elke bezoeker, richt een b2b-website zich alleen op bedrijven. Dus bij het ontwerpen van b2b-websites moet er een speciale aanpak zijn om mensen te verleiden die prioriteit geven aan winst. Bij het ontwerpen van b2b-websites moet de visuele en interactieve benadering in evenwicht zijn, de aanbiedingen moeten zeer duidelijk zijn, een speciale product- of servicepagina is een must en ten slotte moet de website zeer functioneel zijn.

Laten we nu een korte samenvatting geven van enkele kenmerken van b2b-websiteontwerp die zeker werken voor de zakelijke huizen:

Beste aanbiedingen moeten prioriteit Belgie Webhosting krijgen: In elke business-to-business website is het van essentieel belang dat de potentiële klanten weten waarom ze een zakelijke relatie met u moeten aangaan. U moet uw topservices of -producten in één keer presenteren, anders zouden zakenmensen of vertegenwoordigers naar andere sites gaan. Ze hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben om iets anders te vinden dan getoond te worden. Dus bij het ontwerpen van b2b-websites zorgen de ontwerpers ervoor dat er voldoende ruimte is om de aanbiedingen van elk bedrijf te presenteren.

Toegewijde product-/servicepagina: u denkt misschien dat er op elke website die een product of service verkoopt een productpagina is! Maar in de b2b-website voor het ontwerpen van producten wordt speciale zorg besteed, omdat bij dit soort websites de potentiële klanten eerst op de product- of servicepagina springen. Het is dus heel natuurlijk dat de weergave van producten of diensten op deze pagina’s pakkend en compact moet zijn om de bezoekers te laten begrijpen wat u verkoopt. Deze pagina’s moeten een alomvattend karakter hebben en alle producten en informatie die daarmee verband houden, bevatten.

Reikwijdte om slim & trim webcopy te presenteren: Op business-to-business websites is er nauwelijks een kans om je over te geven aan enige vorm van vermakelijke zaken! Dus bij het ontwerpen van een b2b-website moeten zowel de website-eigenaar als de ontwerper rekening houden met de slanke, strakke en compacte product- of servicebeschrijving. Ondernemers hebben niet veel tijd om een ​​tekst van het type “kort verhaal” te lezen. Ze zouden zoeken naar “room” de kern. Contentontwikkeling speelt dus een belangrijke rol bij het ontwerpen van b2b-websites.

De snelle & gemakkelijke functionaliteiten: Elke website moet een goede functionaliteit hebben om hem gebruiksvriendelijk te maken. Niets verschilt in het geval van het ontwerpen van b2b-websites. In dit soort websites moeten de functionaliteiten eerder sneller en eenvoudiger zijn, omdat zakenmensen altijd “tijdgebrek” hebben. Het is beter om het zware werk van flash of andere tijdrovende animaties in enig deel van de website te vermijden.
De bovenstaande punten zijn slechts een paar functies die nodig zijn om aanwezig te zijn op een zakelijke 2 zakelijke website. Blijkbaar zien de tips er misschien heel gewoon uit, maar het feit zegt dat door het gebrek aan kennis of zorg van ontwerpers of het bedrijf, huizen de b2b-sites niet sterk uit alle bovenstaande functies bestaan. Terwijl sommigen zich bekommeren om het veilige transactiegedeelte, kijken anderen naar een fantastische weergave van de producten! Maar voor de succesvolle b2b-website moeten de bovenstaande functies worden geïntegreerd met andere die hier niet worden genoemd (bijvoorbeeld effen kleurencombinaties, integratie van sociale media enz.). Bij al deze moet u de hulp inroepen van de deskundige ontwerpers en de ontwikkelaars. Dus ga je voor gewoon een normaal website-ontwerp als het om business-to-business gaat? Hopelijk niet!