Suplimente alimentare integrale: realitate sau ficțiune

Aproape toate vitaminele de pe piață, chiar și cele care pretind a fi „suplimente alimentare integrale” nu sunt deloc naturale sau din alimente.

Vitaminele convenționale sunt forme izolate sau sintetice de componente foarte specifice care sunt surse standardizate și incomplete de nutrienți. Dozele suplimente alimentare naturale găsite în vitaminele convenționale sunt mult mai mari, adesea de mii de ori mai mari decât cele pe care le-ați găsi în alimente. Sinteticele și izolatele sunt foarte ieftine de făcut, ocupă puțin spațiu într-o capsulă sau tabletă, sunt standardizate și au termene de valabilitate stabile. Din aceste motive, ele sunt convenabile pentru producătorii de vitamine și nu sunt naturale.

Un alt motiv pentru care aceste sintetice și izolate sunt atât de utilizate pe scară largă este că cerințele de etichetare ale FDA sunt drastic denaturate pentru a fi în favoarea lor, ceea ce face foarte dificil pentru oricine să încerce să producă un supliment folosind ingrediente naturale. În unele cazuri, o mențiune pe etichetă nu poate fi făcută pe baza ingredientelor alimentare întregi decât dacă este adăugată o sursă standardizată. Aceste cerințe de etichetare sunt foarte paralizante pentru majoritatea companiilor care produc un supliment cu adevărat natural în care alimentele întregi sunt de fapt sursa de nutriție în produs. Vitamina C este o excepție de la această lege și, ca urmare, există mai multe suplimente pe piață în care conținutul de vitamina C este natural, dar numai pentru câteva suplimente alimentare integrale selectate.

Legile care guvernează suplimentele din Statele Unite nu numai că sunt denaturate de sursele naturale de vitamine, ci sunt și destul de arbitrare. Acest lucru este cel mai problematic pentru consumatorii care își asumă responsabilitatea să citească efectiv o etichetă. Cerințele de etichetare fac foarte dificilă distingerea între sursele naturale și nenaturale de vitamine. Unele companii ascunse folosesc acest lucru în avantajul lor și vor adăuga drojdia cu materiale sintetice, în „procesul lor de fermentare sau cultură”, apoi stropesc și alimentele. Apoi se pot numi legal suplimente alimentare integrale.

Credeți sau nu, legile care guvernează vitaminele în această țară sunt unele dintre cele mai laxe din lume. De fapt, multe ingrediente utilizate în mod obișnuit în suplimentele americane sunt interzise în țările asiatice. Există argumente pro și contra în această situație. Pe de o parte, lipsa de reglementare permite oamenilor accesul la medicamente alternative și protocoale care ar putea să nu fie disponibile, dacă cineva depinde de FDA și de marile companii de medicamente pentru accesul final. În același timp, lipsa de reglementare face foarte ușor pentru producători să pună pe rafturi orice doresc, indiferent de integritate sau consecințe.

Un bun exemplu în acest sens este utilizarea cuvintelor „amestec proprietar” pe etichetă. Este perfect legal ca o companie de suplimente să folosească acest termen în loc să-și enumere ingredientele reale. Din câte știți, amestecul proprietar ar putea fi rumeguș și amestec Kool-aid.

A existat o mișcare începută cu mai puțin de 10 ani în urmă de puținele companii de suplimente alimentare integrale cu adevărat naturale, care făceau eforturi ca FDA să implementeze un standard natural. Speranța a fost că standardele suplimentare îmi vor permite mențiuni de nutrienți făcute din surse naturale de vitamine și, de asemenea, că vor fi stabilite valori zilnice recomandate care se bazează pe alimente, nu doar pe vitamine standardizate așa cum sunt acum. Se pare că această mișcare nu a prins niciodată, dar există câteva lucruri pe care le puteți face în calitate de consumator pentru a găsi suplimente alimentare cu adevărat întregi.

Rețineți următoarele alerte de pe etichetă atunci când cumpărați suplimente alimentare integrale:

1) Dacă o companie se laudă că sunt „alimente întregi create, cultivate sau fermentate”, înseamnă că își îmbină alimentele cu vitamine standardizate.

2) Dacă eticheta vă oferă mai mult de 100% DV, sursele probabil nu provin din alimente. (Excepția de la aceasta ar putea fi vitamina C care poate fi găsită în mod natural în cantități relativ mari.)

3) Dacă oricare dintre ingrediente este listat ca „Amestecuri proprii”, nu știi cu adevărat ce este acolo.

4) Dacă un produs conține o listă de vitamine și zeci de alimente, probabil că folosesc vitamine standardizate cu o stropire minusculă de fructe și legume pentru a face ca produsul să pară plin cu alimente hrănitoare. Gandeste-te la asta. Există doar atât de mult spațiu într-o tabletă, câtă mâncare ai putea primi de fapt?

Nutrienții apar în mod natural, ceea ce înseamnă că obțineți întregul complex de vitamine care vine în alimentele întregi și la niveluri de dozare găsite în alimente. Nu este necesar un proces de cultivare. În realitate, dacă un supliment alimentar întreg conține vitamine din surse alimentare integrală (coji și toate) există de fapt sute de nutrienți care se găsesc în mod natural în ele… chiar dacă FDA nu permite ca acestea să fie menționate pe etichetă.